Kondom tæt på med seng i baggrunden

Kondomer behøves ikke at være kedelige

Kondomer er et præventionsmiddel, som hos mange har et lidt usexet ry. Men sådan behøves det slet ikke at være.

Mange har allerede fået øjnene op for, at kondomer kan være alt andet end kedelige – og det kan du også få. Her kan du læse om, hvordan denne type af beskyttelse faktisk kan hjælpe dig med at få et bedre sexliv.

Kondomer kan redde dit sexliv på flere måder

Hvis du er i et fast forhold, har du måske oplevet, at sexlivet begynder at dø lidt ud. Det er essentielt, at sexlivet fungerer i et parforhold, da det er noget, der skaber nærhed og en tæt relation. Derfor bør du gøre alt, hvad du kan for at få det til at fungere.

Mange par anvender ikke kondom, fordi de kun har sex med hinanden. Men hvis sexlivet er ved at gå i stå, kan kondomet faktisk have mange positive effekter. Her er to af dem.

  • Et kondom kan virke som et stykke sexlegetøj

Der findes en del kondomer, der er designet til at give især kvinden ekstra nydelse. Disse er ofte udstyret med bittesmå knopper eller riller. Så hvis du gerne vil give din partner en rar og anderledes oplevelse, kan du overveje at købe denne type. Hvis hun er vild med det, er det sikkert noget, der kan tænde flammen i jeres sexliv på ny.

Der findes såkaldte ”bedøvende kondomer” på markedet. Disse er slet ikke så farlige som de lyder, men de kan derimod hjælpe dig eller din partner med at være mere udholdende i soveværelset. Disse er påført en creme, der kan virke bedøvende, hvilket er en stor fordel, hvis man døjer med for tidlig sædafgang.

Sikkerheden kommer stadig som første prioritet

Selvom kondomer har mange sjove funktioner, er sikkerheden stadig den vigtigste funktion og bør være den første prioritet.

Så hvis du gerne vil beskytte dig selv og din partner, er dette stort set altid det rette valg. Men findes der nogle alternativer? Og kan to personer overhovedet smitte hinanden, hvis disse kun har sex med hinanden?

Er der andre alternativer?

To personer, der ikke er smittet med en kønssygdom, kan stadig smitte hinanden – uden at være sammen med andre. Derfor er det vigtigt, at du stadig bliver tjekket hos din læge en gang imellem for at være på den sikre side.

Hvad angår alternativer til kondomer, er der nogle få muligheder. Den mest anvendte af disse er en spiral, som skal anvendes af kvinden.

Snak med din partner om beskyttelse, så finder I en løsning sammen

Hvis du og din partner har svært ved at træffe et valg om prævention, eller hvis du synes, at jeres sexliv er ved at gå i stå, er det essentielt, at I taler om det. Vi mennesker er meget dygtige til at finde løsninger sammen. Dette er især let, hvis man står hinanden meget nær. Så snak med din partner, så skal I nok finde en god løsning.