Kondom

Kondomer er den bedste beskyttelse mod graviditet og kønssygdomme

Kondomer er faktisk noget, som menneskeheden har brugt helt siden oldtiden. Dengang var formaterne og materialerne noget anderledes og noget mindre sikre, end de er i dag. Men konceptet var det samme, og det har holdt helt indtil den dag i dag.

Hvor de interimistiske kondomer nok dengang mest af alt var en beskyttelse mod graviditet, så ved vi i dag, at kondomer tjener flere formål end bare dette. Vil man gerne både undgå graviditet og forskellige kønssygdomme, så er kondomer nemlig den absolut mest sikre og effektive løsning af alle på markedet.

Minimal risiko for graviditet

Graviditet kan være helt fantastisk – hvis den er planlagt. Er den derimod opstået ved et uheld, og måske endda med en person, som man ikke danner fast par med, så kan den være ganske forfærdelig og en helt ulykkelig situation for alle parter.

Dette kan man undgå med et kondom. Kondomet er stadig en af de sikreste metoder, når det kommer til prævention. Bruger man kondomet på den rigtige måde, og er man forsigtig, så kan man nemlig være ganske sikker på, at der ikke er nogen uønskede graviditeter i sigte.

Beskyttelse mod kønssygdomme

Kønssygdomme er både ubehagelige, stigmatiserende og potentielt farlige. Mange kan gå rundt længe med sygdomme, der ikke viser symptomer, og på den måde kan de give sygdommene videre til mange partnere, før der bliver gjort noget ved problemet. Den eneste ordentlige måde at undgå dette på, er ved at bruge et kondom.

Kondomet fungerer helt simpelt, men super effektivt. Det danner nemlig et beskyttende lag mellem de to dele af kroppen, som under sex bliver gnedet mod hinanden. Dette nedsætter selvfølgelig smitterisikoen radikalt. Det er selvfølgelig stadig meget vigtigt at huske at blive tjekket for kønssygdomme hos sin læge, da kondomer aldrig er 100 procent sikre.

Kondomer er mere end bare beskyttelse

Imens nogle af de løsninger, som man benyttede i de gamle dage, nok var mere praktiske end behagelige, så er kondomindustrien altså kommet utrolig langt siden. Fra blot at være et stykke ren praktik, begynder mange kondomer nemlig nu at tilbyde meget mere end det.

De nye teknikker og principper betyder, at kondomerne nu begynder at kunne blive en aktiv del af sexlegen. For eksempel kan man få kondomer med nubret overflade, med knopper eller med særlige hoveder. Man kan også få kondomer, som gør huden mere sensitiv eller med ekstra glidecreme.

Hav altid et udvalg af kondomer liggende

Man ved aldrig, hvornår man får brug for et kondom. Det gælder både for den person, som er single og har sex med flere forskellige partnere, men også for dem, som er i et forhold.

Derfor er det en god idé altid at sørge for, at man kan bruge et kondom i forbindelse med sex. Derfor bør man altid have et udvalg af kondomer liggende, som man kan hive frem, når behovet skulle opstå. Det er sjovt at have nogle forskellige at vælge mellem alt efter ens humør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *