Kunsten at slappe af

Det er nemt at elske fart. Fart på livet, fart på karrieren, fart på selvudviklingen, ja fart på det hele. Faktisk har mange af os så meget fart på, at vi er blevet helt afhænge af den stress, som er en del af pakken!

I kraft af vores stigende behov for at gøre, se og opleve, er vi konstant på – for tænk hvis man gik glip af noget! Hele vores hverdags-retorik er endda bygget op omkring at have travlt. Vi fortæller børnene, at ”vi skal lige skynde os ud og handle ind til aftensmad”, vi fortæller vores chef, at vi har behov for et kursus, så vi hun ”skrive hurtige e-mails” og vi fortæller vores kærester, at ”der ikke er tid til” gøre x og y. Og hvad endnu værre er? Så er vi STADIG bange for at gå glip af noget. Selvom om vores program allerede er fyldt helt op og mere til!

MEN! Og der er et stort men! Det koster… For vi er aldrig rigtig til stede i øjeblikket, og når vi skal opleve alt igennem selfies og Instagram, oplever vi så nærværende og autentisk?

Behov for at suge luften helt ned i maven….

I stedet for nærmest at hyperventilere over ale vores gøremål, ønsker og konstant nye ”behov” for noget, bør du måske overveje at stoppe helt op og få suget luften helt ned i maven. Ikke med sådan et hurtigt sug og videre til næste liste, men et dybt og langsomt sug.  For når du racer igennem livet i højeste gear, lever du halvt. Du er aldrig rigtig 100% hengivet til noget, og du får aldrig rigtig mærket effekten af at tænkte i kvalitetstid fremfor kvantitet.

Du bør derfor lære at slappe af både fysisk og mentalt!

De 5 gode

Ja, det kan være svært pludseligt at skulle til at slappe af. Derfor får du her 5 gode råd.

  1. Gem telefonen væk!

Hvis der er noget, som er en stressfaktor, er det din telefon! Så glem hele tiden at skulle være på, og gem din telefon i skuffen en lørdag eller søndag, hvor det kun skal handle om dig. Reflekter og tænk over dit liv og dets tempo.

  1. Lav ingenting!

At lave ingenting kan være virkelig produktivt for dit fysiske og mentale jeg. Smid dig derfor ude i det fri i en hængekøje (find den her) og nyd evt. at læse i en bog. Sørg i hvert fald for, at du ikke slapper af ved at se Netflix eller surfe på internettet. Kobl af kun med dig selv!

  1. Mediter

Det lyder som en kliché. MEN! Meditation kan være en fantastisk følgesvend, når man lever hektisk. Dels for at komme fysisk ned i gear, men også for at sætte ting i perspektiv. Ved du ikke, hvor du skal starte, så prøv at google ”guidet meditation”.

  1. Find ro i naturen.

Naturen kan være en skøn healende kræft. Derfor kan det varmt anbefales at gå en tur i skoven, helt alene.

  1. Ryd op i dit liv.

Nogle gange skal også livet have en forårsrengøring. Find derfor ud af, hvem du vil tilbringe din tid med, hvad der dræner dig for energi, hvad du har lyst til at få mere af i livet. Sammensæt listen i prioriteret rækkefælge og prøv så at få lagt en lille plan.