Opholdssteder for unge understøtter personlig udvikling

Af og til kan der være behov for en hjælpende hånd for at vende tilbage til en normal hverdag – eller lære, hvordan du stykker én sammen, hvis der aldrig har været noget ”normalt” over dit liv før. Heldigvis er der masser af tilbud til unge, hvor botilbud kombineres med dagtilbud, så den unge både får aktiviteter at møde op til i det daglige og en tryg base at vende hjem til.

Opholdssted for unge skaber rammer

Sådan en type opholdssted for unge kan du finde flere steder, fx i Nordjylland. Her står såvel pædagoger som andet personale til rådighed for at sætte rammer for den unges hverdag, aftale mål for personlig udvikling med den unge og være en støttende søjle gennem den unges hverdag. Personalet kan hjælpe dig med alt lige fra ADHD til spise- eller udviklingsforstyrrelse.

Basale færdigheder øves i dagligbud

Dagtilbud på disse opholdssteder giver den unge mulighed for at øve sig i basale færdigheder for at kunne begå sig, fx hvordan den unge planlægger madlavning og laver en indkøbsseddel hertil, hvordan den unge deltager i foreningsliv, fungerer socialt med andre unge og gør sig klar til længere ture. Her er der rig mulighed for at få nye venner og at blive mere selvstændig.

Pædagogisk fokus på overskuelige rammer

Pædagogisk faglighed vil være en gennemgående del af opholdet, fx med udgangspunkt i KRAP-modellen, hvor målet er at skabe overskuelige rammer for den unge, hvor der samtidig stilles realistiske krav og er et stærkt fokus på at skabe positive relationer omkring den unge.

Find opholdssted i Nordjylland

Er du på udkig efter et opholdssted for unge, der kan hjælpe dig eller én, du kender, på rette spor frem mod at blive mere selvstændig, få nye venner og bedre kontrol over sine personlige laster? Tjek tilbud inden for opholdssteder til unge i Nordjylland, hvor der er flere af slagsen.