Oplever du stress ved hårtab? Få hjælp her

En del af vores identitet sidder i vores frisurer. Vores hår er med til at vi kan udtrykke os selv, have en bestemt stil og kan være en faktor til, at vi har det godt med os selv. Derfor kan det for mange mænd, der oplever for tidligt hårtab betyde, at de døjer med stress og lavere selvværd. Disse kan være tunge ting at kæmpe med alene. Dette kan afhjælpes ved blandt andet at tale med professionelle om det, men der er også andre muligheder for at få det bedre. Nemlig hårtransplantation. Inden du rynker på næsen og tænker at det er ikke en løsning for dig, så læs lige med her.

 

Stress kan påvirke dagligdagen

Hvis du oplever for tidligt hårtab, kan det påvirke dit humør og din selvtillid. For nogle i så høj grad at det kan påvirke den generelle livsglæde. For nogle kan det endda føre til stress. Stress kan typisk opleves som værende en byrde at bære rundt på helt alene. Det kan påvirke dine relationer, din arbejdsevne, dit humør og dette har en negativ effekt på din overordnede livsglæde. Mange tror fejlagtigt at denne følelse af stress og afmagt, kan tænkes væk eller måske går væk med tiden – men dette er sjældent tilfældet. Stress kræver at ens mentale ressourcer genoptrænes og dette kan gøres ved at lære gode værktøjer til, hvordan dette skal håndteres. Derudover kan det for mænd med tidligt hårtab, opleves som et kæmpe tab. Ikke bare af håret, men også som et kæmpe tab af en form for personlighed og muligheden for at udtrykke sin stil. Dette kan afhjælpes på flere forskellige måder.

 

Tal med nogen om det

Det er sjældent at man kan tænke sig til en løsning selv, når det kommer til stress eller andre følelsesmæssige problematikker. Her er det altid en god idé at tale med nogen om det. Det kan være venner, familie og eventuelt kollegaer. Det er til gengæld altid en god idé at tale med nogle professionelle om det. Hertil kan det være en god idé at søge online terapi. Dette er en fordel i forhold til ’’normal’’ terapi, da det er behjælpeligt, hvis man er mere tilpas med at tale om sine problemer over en skærm. Det er også et super godt alternativ, hvis man har brug for hjælp lige nu og her. Det kan være man eventuelt har et meget stramt program i forhold til arbejde eller studie og man af den grund ikke føler at man har tid til at lave en aftale og møde op et sted for at tale med en. Den digitale løsning er nemlig med til at gøre det nemmere og hurtigere at komme i kontakt med en terapeut.

Forskellige løsninger

Udover at tale med professionelle om sine følelsesmæssige problemer, kan man også ty til andre måder at forbedre sin livsglæde igen. For mænd med for tidligt hårtab kan hårtransplantation være en løsning. Dette er der måske mange der skammer sig over, men det er der ingen grund til. Der er mange der får foretaget hårtransplantationer, både mænd og kvinder. Heriblandt udføres hårlinje-, øjenbryns- og skægtransplantationer. Dette er også et tegn på at vi som mennesker går op i vores udseende. Det betyder meget at man har mulighed for at udtrykke sig selv og sin personlighed gennem blandt andet tøj, makeup og lignende, men bestemt også igennem ens hår. En af de nyeste måder at udføre en hårtransplantation på, kaldes for FUE hårtransplantation. FUE står for ’’Follicular Unit Extraction’’, hvilket betyder at enkelte hårsække transplanteres, i stedet for hele hårstriber af hårsække. Dette er den førende metode indenfor hårtransplantationer, da denne er ekstremt effektiv og meget skånsom.

 

Man kan altid få det bedre

Så fortvivl ej, hvis du oplever for tidligt hårtab og dertil stress. Der er altid muligheder for at få det bedre og bestemt ingen grund til at skamme sig over det. Vær ikke bange for at række ud efter hjælp. Vi kan alle sammen ende i situationer, hvor vi har brug for hjælp. Derudover skal man aldrig skamme sig over noget, som man har gjort for at få det bedre mig sig selv. Det er i sidste ende ens eget liv og derfor ens egne beslutninger, så hvis du selv er tilfreds, er dét det absolut vigtigste.