Optimér svømningen med den rigtige våddragt

Triatlon har eksisteret som olympisk disciplin siden 2000, og det en af de mest fysisk krævende sportsgrene, man kan kaste sig ud i. Med 1500 m svømning, 40 km cykling og 10 km løb, er det utrolig vigtigt, at udstyret hjælper på bedst mulig vis, så man kan præstere optimalt. Her kommer våddragten bl.a. ind i billedet. Våddragten giver opdrift og sørger for, at du som triatlet ligger rigtigt i vandet. Deltager du i et stævne på mere kølige breddegrader, sikrer våddragten samtidig den rette kropstemperatur og afskærmer dig mod nedkøling. En god våddragt er således uundværlig, hvad end du er ny eller øvet indenfor triatlon.

 

Forskellige overvejelser omkring køb af ny våddragt

Hvis du har til hensigt at investere i en ny våddragt, bør du først overveje en række forskellige forhold, og hvis det drejer sig om din første våddragt, er det en god idé at være opmærksom på de forskellige faldgruber i forbindelse med købet. En af disse kunne f.eks. være prisen – her skal man helst undgå at gå ned på udstyret. Det er muligt at opstøve våddragter, som kan erhverves for relativt billige penge. Det er typisk de dragter, der findes hos diverse supermarkeder. Disse dragter vil ofte resultere i en decideret ubehagelig følelse, når du træner og konkurrerer i dem. Dragterne fungerer måske på mindste hobbyniveau, men er du mere seriøs omkring sporten, mangler den simpelthen kvalitet. Her er løsningen altså ikke at gå på jagt efter de billigste modeller, og en god våddragt ligger omkring et par tusinde kroner. Det er naturligvis vigtigt, at våddragten passer præcist, så derfor er det anbefalelsesværdigt, hvis du prøver dragterne i en butik, inden du køber dem online. Skal dragten leve længst muligt, skal du primært bruge den i ferskvand, om end mange stævner foregår i saltvand. Her skal du så vidt muligt sørge for at vaske dragten efterfølgende.

 

Kvalitetsdragter med Aqua Sphere

Firmaet Aqua Sphere er baseret i Italien og startede oprindeligt med at producere svømmebriller. Sortimentet har siden udvidet sig, og firmaet tilbyder nu en række våddragtsmodeller, der passer til både nybegynderen og eksperten. Aqua Sphere er dermed et godt på et mærke, hvis du leder efter en ny våddragt. Er du ny indenfor sporten, kan du overveje Pursuit-modellen. Dragten har stor bevægelighed og opdrift, og sikrer dig et godt udgangspunkt i forbindelse med din triatlonstart. Challenger-modellen er for de lidt mere øvede. Fleksibiliteten er her blevet øget til sammenligning med Pursuit-modellen, som har mere fokus på opdrift. Dragten er, ligesom Pursuit, let at komme ud af, og du kan således klare skiftezonen i et snuptag. Aqua Spheres ypperste dragt hedder Phantom, og det er en dragt, som henvender sig til eksperten. Dragten har et justerbart fit samt den nyeste teknologi, der sikrer dig en optimal position i vandet. Topmodellen giver således de bedste forudsætninger for triatlonspecialisten. Du kan finde både vejledning omkring dragter samt et udvalg af våddragter fra bl.a. Aqua Sphere ved at klikke her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *