Sådan kan du forebygge vintertristhed

Du føler dig nedtrykt og trist. Udenfor er det gråt og koldt. De lyse dagstimer bliver der færre af. Det påvirker dit humør meget, når vejret er mørkt og vådt. Kan du genkende dette? Sådan oplever mange danskere efteråret og vinteren. Hvis du er en af dem, kan du heldigvis selv gøre nogle gode ting for dig selv og dit sind, så du kommer godt, og veltilpas, igennem vinteren. Få gode råd til hvordan du kan forebygge den triste sindstilstand herunder.

Daglig motion udendørs

Selvom de lyse dagstimer er begrænsede, er det alligevel gavnligt at gå, løbe eller cykle en tur, mens det stadig er lyst. Aftal med dig selv at du helst skal gå en tur midt på dagen. Det kunne f.eks. være i din frokostpause på arbejdet. Spørg evt. en god kollega om han/hun vil med ud at gå. Det behøver ikke at være en lang tur. Blot det, at du får dagslys og lidt motion, kan gavne dit humør. Har du problemer med din gang? Mange mennesker med gangbesvær har gavn af at bruge stokke og krykker. Overvej derfor om du kunne have glæde af en ny stok.

Hold fast i dine interesser

Brug de mørke eftermiddage og aftener på noget som interesserer dig. Det kunne f.eks. være at læse en god bog, bage en kage fra en ny opskrift eller lave håndarbejde. Følelsen af at have tid til dig selv, og det som gør dig glad, vil få dit humør i vejret. Når du holder fast i dine interesser og bruger tid på dem, giver du også kroppen og hjernen en velfortjent pause fra hverdagens stress og jag.

Hvis du har lyst til at prøve en ny hobby, kan du undersøge mulighederne i dit lokalområde. Mange lokale foreninger tilbyder forskellige aktiviteter f.eks. gymnastik, madlavning eller en strikkeklub.