Sådan kan du hjælpe dit barn til at dyrke mere motion

Har du et barn, hvor computeren og iPad’en tiltrækker mere end leg og motion udendørs? Med nutidens mange computerspil, YouTubevideoer og sociale medier er der rigtig mange børn og unge som foretrækker at sidde indendørs bag skærmen. Det er dog ikke den sundeste løsning. Børn har nemlig godt af at motionere og gerne i én time (eller mere) om dagen.
Som forældre har du stor indflydelse på dit barns vaner med elektronikken, og med lidt hjælp fra dig som forældre, kan dit barn sagtens komme til at motionere mere.

 

Gør motionen sjov

Motion behøver ikke kun at være lange løbeture. Motion kan være rigtig mange ting. Blandt andet at hoppe på trampolin i haven, at løbe på rulleskøjter eller at spille fodbold i haven. Gør det sjov og indbydende for dit barn at motionere ved at investere i noget fedt udstyr som er indbydende og giver barnet lyst til leg udendørs. Det kunne f.eks. være en sej fodbold med navn. Få trykt dit barns navn på en fodbold og køb evt. nogle træningskegler sammen med. Sæt det op ude i haven, og spil løs! Det er helt sikkert sjovt både for forældrene og børnene. Har dit barn nogle gode kammerater, som også kan lide at spille fodbold, kan I invitere dem over til en kamp. Det er god motion for dit barn og giver samtidig dejlig frisk luft.

 

Dyrk motion sammen med dit barn

Som forældre har du et ansvar for at være en god rollemodel for dit barn – også når det gælder motion i dagligdagen. I en travl hverdag kan det være svært at få det hele til at hænge sammen. Men motionen behøver ikke at varer flere timer eller være specielt avanceret. Det kan være noget så enkelt som en frisk cykeltur, at I løber på rulleskøjter sammen, eller at I tager en fodboldkamp i haven. Tag dit barn i hånden, og foreslå at I f.eks. cykler en tur. Det kunne være en cykeltur til den nærmeste skov, en tur til den lokale havn eller hjem til bedsteforældrene. På den måde får både du og dit barn dejlig motion, samtidig med at I får en hyggelig stund sammen.

 

Find en fritidsaktivitet

I de fleste lokalsamfund findes et godt udvalg af forskellige fritidsaktiviteter for børn og unge. Måske har dit barn tidligere talt om, at det kunne være sjovt at gå til gymnastik. Kontakt da den lokale gymnastikforening og hør hvad de kan tilbyde af hold i dit barns aldersgruppe.
Mangler I inspiration til fritidsaktiviteter, kan I prøve at spørge kammeraterne i skoleklassen eller henne i børnehaven. Måske er der nogle af dem som går til en fritidsaktivitet. De vil helt sikkert gerne tage deres kammerat med en dag, så I kan prøve det af, og se om det kunne have interesse. Fritidsaktiviteter er rigtig gode, fordi dit barn får skøn motion og samtidig socialt samvær med andre børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *