Sådan kan du spare penge på mad og indkøb

I en travl hverdag kan mad nemt komme til at koste dig mange penge – særligt på en fredag aften, hvor man er træt efter den forløbne uge, og ikke orker andet end at bestille take away i Skive for at gøre det nemt og hurtigt – take away i Skive – besøg hjemmesiden. Derfor får du her nogle gode spareråd til madbudgettet.

Planlæg og skab overblik

Både inden du køber ind, når du er i supermarkedet, i køkkenet, samt når du laver din mad, er det en god idé at planlægge, for at skabe dig et overblik.

Lav din mad selv

Der er masser af penge at spare ved at ty til hjemmelavet mad. Hvis du har en fryser, kan det også sagtens betale sig at lave store portioner og fryse ned, sådan at du har til en nem omgang aftensmad, på de dage, hvor du har ekstra travlt.

Læg et budget for din mad

Det er en god idé at holde godt øje med udgifterne til mad, samt beslutte dig for et fast beløb, som du må bruge på mad hver uge eller hver måned. Du kan eventuelt hæve pengene, så du har de præcise kontanter til at købe mad for – på den måde kan du holde et skarpt overblik over, hvor mange penge du har tilbage til mad i den pågældende uge eller måned.

Hav et basislager i køkkenskabene

Hvis dine madpenge slipper op, før den pågældende uge eller måned er færdig, kan det være rart at have et slags basislager i køkkenet, med langtidsholdbare madvarer som du kan lave, uden at skulle få overtræk på din madkonto. Dette kan for eksempel være pasta, ris, mel, havregryn, krydderier, olie, ketchup, dåsemad såsom bønner, kikærter, tun, flåede tomater, majs samt forskellige frostvarer såsom ærter, grønne bønner, majs og spinat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *