Sådan mindsker du stress i hverdagen

Med et samfund, der stræber mere og mere efter det bedste, skabes der en et kollektivt konkurrencesind. Det er noget, der har været kendt i mange år – men først nu er følgerne ved at dukke op. Flere og flere begynder at udvikle symptomer på vedvarende stress, der har taget bolig i kroppen. Det er et stort problem – men nøglen er forebyggelse og effektiv behandling. Læs mere her og få redskaber til at håndtere din stress.

 

Hvis stressen er for meget…

Hvis din krop har været udsat for stress længe, kan det have fatale følger, der varer længere tid at hele end selve stressperioden. Derfor er det vigtigt, at du skynder dig at få effektiv behandling med det samme, så du kan finde ro i kroppen. Samtaleterapi mod stress har faktisk vist sig at være særdeles effektivt, og det er et godt redskab til dig, der søger en anden løsning end den medicinske. Det er vigtigt at du gør det, der føles bedst – så husk altid at lytte til dit hjerte.

 

Stress i hverdagen

Det kan virke uoverskueligt at skulle planlægge og efterleve en masse ritualer og andre ting, der gør dig mindre stresset – men ikke desto mindre er det et nødvendigt skridt at tage. Hvis du kan mærke, at der er ved at ophobe sig for meget stress i din krop, er det en måde, hvorpå din krop siger nej. Tænk derfor over, om der er noget, du skal pille ud af din hverdag for at få tid til egenomsorg og selvforkælelse – husk, at du aldrig skal have dårlig samvittighed for at gøre det rigtige. Det kan være smart at tilføje et par små ritualer hver dag, der giver dig regelmæssighed og struktur. Det kan for eksempel være at vågne på samme tid hver morgen, og have regelmæssige spisevaner.