Sådan øger du dine medarbejderes trivsel på arbejdspladsen

Vi lever i en tid hvor der er utroligt meget pres på os som mennesker, også fra vores arbejde hvor du som arbejdsgiver typisk, har høje forventninger til dine medarbejdere. Dette er selvfølgelig også helt okay, men du er samtidigt også ansvarlig for deres sundhed og trivsel. Ønsker du at øge dine medarbejderes trivsel, kan du læse med her.

Vær opmærksom på hvor mange timer din medarbejder arbejder

En faktor som kan gøre at mange medarbejdere mistrives, er stress. I perioder vil medarbejder selvfølgelig være mere presset på arbejdet end i andre, men det er vigtigt at du som arbejdsgiver holder øje med at dine medarbejdere ikke arbejder overtid i en alt for lang periode i træk. Ser du at du har en medarbejder som arbejder utroligt mange timer, kan det være en fordel lige at tjekke op på om personen føler han/hun har en for stor arbejdsbyrde.

Send løbende trivselsundersøgelser ud

Trivselsundersøgelser er også en god måde hvorpå du kan få dig et overordnet overblik over hvor mange af dine medarbejdere som trives. Dog kan du ikke udpege nogle specifikke personer, idet en trivselsundersøgelse altid bør være anonym af hensyn til troværdigheden af undersøgelsen.

Sørg for at styrke sammenholdet ved løbende at holde forskellige events

En sidste måde hvorpå du kan øge trivslen, er ved at styrke sammenholdet mellem dine kollegaer på arbejdspladsen. Dette kan du gøre ved løbende at holde alt fra firmafester til julefrokoster til gallamiddage. Her får medarbejderne en mulighed for at møde hinanden i øjenhøjde og kan danne en relation til hinanden som også ligger udenfor arbejdet. Dette er smart idet mennesker typisk trives når de er omgivet med mennesker de har tiltro til og tør spørge om hjælp fra. Vil du selv i gang med at holde nogle flere event kan det være smart at kontakte nogle event bureauer.