Sådan stresser du ned i hverdagen

I en travl hverdag kan det tit føles som om, der ikke er tid til at sætte sig ned og slappe af med en kop kaffe og dagens avis. Stress er hverken godt for din krop eller dit sind, men der er heldigvis nogle ting, du kan gøre i din dagligdag for, at stressen ikke tager overhånd.

Giv dig selv lov

Det første skridt på vejen er, at du giver dig selv lov til at slappe af og komme helt ned i gear. Du har måske en oplevelse af, at du ikke når, hvad du skal nå. Du har en passion og et engagement for dit arbejde, som du gerne vil bevare. Men hvis du fortsætter med at sætte stor belastning på dig selv over en lang periode, kan det ende med at vælte dig omkuld. Der er ingen mennesker, der kan holde til alt for meget i alt for lang tid. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer afslapning og giver dig selv tid til at lave det, du holder af – det kan være at læse en bog, løse kryds og tværs, se en god film eller noget helt fjerde.

Sluk mobilen og computeren

Det kan være med til at gøre dig stresset og ukoncentreret, hvis du tjekker din mobil hvert eneste øjeblik. Hver gang der kommer notifikationer op på din mobil, mister du fokus fra alt andet, du var i gang med. Derfor er det en rigtig god idé at slukke din mobil og din computer et par timer hver dag – det kan for eksempel være om aftenen, hvor du har de bedste muligheder for at stresse ned. Hvis du ikke er klar til at slukke mobilen helt, kan du i første omgang nøjes med at slå notifikationer fra, så der ikke konstant kommer lyde og vibrationer fra din mobil.

En hjælpende hånd

Hvis du har følt dig stresset og ukoncentreret i lang tid, kan det være en god idé at tage kontakt til din læge eller en stresscoach, som kan give dig redskaber til at få stressen ryddet af vejen. Det er ikke sundt at være stresset, og derfor er det vigtigt at gribe ind, hvis du mærker et eller flere symptomer på stress. Det kan være hjertebanken, problemer med at sove eller et stort mylder af tanker.

Besøg en Stresscoach i Århus, så du kan få overskuddet og glæden tilbage i din hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *