Sådan undgår du museskader

Museskader, og andre skader der kommer af megen computerbrug, er mere og mere almindelige. De fleste af os sidder mange timer ved computeren i forbindelse med vores job, og det betyder også, at vi laver den samme bevægelse om og om igen.

En museskade kan mærkes ved smerter i fingre, håndflader, håndled, underarme eller skuldre. Det er typisk en brændende eller jagende smarte. Arme og hænder kan sågar mærkes følelsesløse og være tunge. Nogle opdager deres museskade ved, at de bliver klodsede og mangler kontrol over deres hænder.

Få det rigtige udstyr

Til at starte med er det en god idé at sikre sig de optimale forhold, hvis man arbejder meget ved en computer. Der er flere ting, man kan gøre for at få de bedste ergonomiske arbejdsforhold.

  • Få en korrekt ergonomisk mus der passer til præcis din hånd og mindsker spændinger. Klik her for et stort udvalg af ergonomiske mus.
  • En armstøtte, der ligger foran tastaturet, kan mindske spændinger i arme og hænder.
  • Hæve-sænke borde er en god idé. Den menneskelige krop er ikke bygget til at sidde ned i den samme position hele dagen. Derfor kan det være godt at variere din arbejdsstilling igennem dagen.
  • Sikre dig at din kontorstol er korrekt indrettet til netop din siddeposition. Mange har også gavn af at sidde på en fitnessbold for at holde kroppen aktiveret.
  • Få din computerskærm op i øjenhøjde, så du ikke skal bøje nakken eller anstrenge øjne for at se på skærmen. Hvis du bruger en bærbar computer, kan du få et stativ til at sætte den på.

I løbet af en dag er der også flere ting, du kan gøre for at undgå forskellige kontorrelaterede skader. Sørg for at gå lidt rundt, og brug gerne 5 minutter på at strække ud. Det giver kroppen ny energi og får blodet til at strømme rundt i kroppen, så du kan tænke mere klart.

Når skaden er sket

Hvis du allerede har fået musearm eller en anden arbejdsskade, er massage en af de bedste midler. Det smidiggør væv, der er spændt op, og der frigives hormoner, der har en positiv effekt på kroppen. Mange har også gavn af akupunktur eller stræk af bindevæv. Få en tid hos en professionel massør et par gange. Hos massøren kan du også få en række tips til, hvordan du selv kan massere og trykke på de rigtige steder for smertelindring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *