Sådan vælger du det rigtige aktivitetsur til at følge din sundhed
Aktivitetsur, tracker, træningsur, det kære barn har mange navne – og mange funktioner. Den lille dims kan nemlig være starten på en sundere livsstil for dig. Hvis du allerede har en sund livsstil, kan den være med til at gøre din hverdag mere kontrolleret.
Hvad kan et aktivitetsur?
Forbinder du et aktivitetsur med noget, som en topatlet kigger på, mens hun spurter afsted, i farten af en gepard? Så tænk dig om! Da aktivitetsure kommer i mange forskellige former og varianter – med et hav af forskellige funktioner.
Mange aktivitetsure kan måle distance, hastighed, rute og tempo under din træning, samtidig med at du også for at vide, hvilken puls du har trænet med. På sundhedssiden kan et aktivitetsur også vise niveauet af stress, kvaliteten af din søvn m.m. Alt det kan hjælpe dig med at styre mod en sundere livsstil, holde dig på kursen, eller være med til at starte din sunde livsstil op.
Indbygget motivation
Lige meget hvor simpelt eller avanceret dit ur er, er der en ting der er sikkert: Det er næsten garanteret at du bliver langt mere motiveret af at eje et aktivitetsur.
Når alle dine sunheds- og træningsmæssige informationer bliver inkorporeret, i et enkelt ur, på dit håndled, bliver det meget sjovere og nemmere at komme ud og løbe, eller tage ned i træningscenteret. Du får også en påmindelse fra den personlige træner på håndleddet, hvis du er på det rette spor, men også hvis du er på den stik modsatte vej.
Resultaterne
Resultaterne lyver nemlig ikke, skridttæller-funktionen, som er indbygget i alle slags aktivitetsure, får os til at bevæge os langt mere, i forhold til hvis man ikke havde en skridttæller – med op til 2.000 ekstra skridt om dagen, svare det ca. til 1.5km ekstra hver dag. Samtidig er det også vist at ens blodtryk falder markant over en længere periode, når man er udstyret med et aktivitetsur.