Smarte metoder til en sundere mund

Ja ja, børst tænder to gange om dagen, det er feset ind!

Tandbørstning er et solidt våben i kampen mod en usund mund, men det er langt fra den eneste mulighed. Derfor vil denne artikel kigge nærmere på andre metoder, som kan spare din en del penge hos tandlægen.

Dette er på ingen måde en opfordring til at droppe tandbørsten, men denne artikel vil gerne åbne dine øjne for måder, hvorpå du kan supplere din tandbørstning og opnå en endnu bedre mundhygiejne. Derfor vil du i starten og midten af denne artikel få gode råd til, hvad du kan gøre udover din tandbørstning, og i slutningen af artiklen vil der blive kigget nærmere på de mange faldgruber, der findes, når man taler om mundhygiejne

For det første, så kan du anskaffe dig en tandpasta, som indeholder fluor, da dette produkt er med til at holde bakterierne på afstand. Fluor kan også findes i tyggegummi, således kan du tygge og gnaske lækkert tyggegummi samtidig med, at du gør noget godt for dine tænder.

Gode og lette råd til en glad mund

Her vil du få nogle gode råd, som er lette at implementere i hverdagen, og som både får dig selv og tandlægen til at smile.
Når du børster tænder kan du for eksempel beholde skummet i munden, da flouren virker bedst på denne måde. Du må gerne spytte ud, men undgå helst at skylle munden herefter.
Drik vand! Det er nok det nemmeste råd at følge, men det virker. Husk at drikke vand, når du er tørstig, dette vil være med til at give dig sundere tænder.
Hvis du oplever, at dit tandkød er rødt og ømt, så kan du med fordel prøve at skylle med klorhexidin, anvend denne metode i et par dage, så burde dette produkt fjerne ømheden inden for 2-4 dage.

Her er et overblik over faldgruberne

Hvorfor er alle de usunde ting så lækre? Ja, hvis bare vi levede i en verden, hvor vi kunne spise og drikke, hvad vi ville uden at bekymre os om konsekvenserne. Det gør vi desværre ikke, så derfor finder du her et overblik over de største faldgruber inden for mundhygiejne.
Tandlægens værste fjerne er helt sikkert sodavand. Sodavand kan afsyre tænderne, og dette kan føre til kuldefølsomhed, hvilket kan være meget ubehageligt. Grunden, til at sodavand ikke er godt for dine tænder, er, at det har et højt sukkerindhold. Derved er det ikke kun sodavand, men også mange andre sukkerholdige drikke, som skader dine tænder i længden.

En anden forbrugsvare, som går i krig mod dine tænder, er cigaretter. Rygning kan nemlig være med til at skabe misfarvninger på tænderne, hvilket ofte kommer til syne som en gullig farve. Andre ting, som kan misfarve dine tænder, er blandt andet kaffe og rødvin.
Så selvom du gerne vil nyde livet med cola, cigaretter og rødvin, så kan du med fordel skære en smule ned på det. Det vil både gøre din mund, dig selv og din tandlæge gladere.


https://tandlaegen.dk/herlev/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *