spinningcykel

Spinningcykel – sjov cykeltræning indendørs 

Der skal motion til for at give mental sundhed. Alle former for motion virker, og du vil kunne mærke en forskel, uanset om du går en tur i skoven, eller om du spiller fodbold. Trænger du meget til at blive frisket op i hjernen, så kan det dog have en rigtig god effekt, hvis du rigtig får svedt igennem og får brændt noget energi af. En sjov motionsform, som samtidig kan blæse hjernen igennem, er spinning. Spinning kan varieres med forskellige belastninger og tempo gennem træningen, og det i kombination med glad musik gør, at træningen bliver træningen sjov og varieret.

Spinning giver mental energi

Når du sidder på spinningcyklen og giver den gas, så kan du komme i en tilstand, hvor du nærmest bliver ét med cyklen, og bare bliver ved og ved med at give den lige en tand ekstra. Den tilstand giver et mentalt pusterum, hvor tid og sted forsvinder, og alle dagligdagens tanker og bekymringer forsvinder. Det giver en form for mental restitution, som også vil vedholde sig til efter træningen, hvor du kan opleve at være mere nærværende over for dine omgivelser. Efterhånden vil du vænne dig til træningen, og kroppen vil have behov for at komme i gang igen og igen. Du vil så at sige blive afhængig af den fysiske udfoldelse, som også giver dig det mentale overskud. Spinning har ligeledes den fordel, at det ustadige, danske vejr ikke har nogen betydning, da der altid cykles inden døre. Som en ekstra bonus så er spinning også en rigtig god motionsform, hvis du trænger til at tabe dig et par kilo – faktisk en af de mest effektive motionsformer, hvis du gerne vil tabe dig.

Få humørmaskinen hjem i stuen

Det kan være rart at have spinningcyklen lige ved hånden i stedet for at være fastlåst af bestemte tider i træningscenteret. Der er heller ikke problemer med at komme ud af døren og hen til træningscenteret for at kunne dyrke motion. Du kan købe din egen spinningcykel her, så har du altid din humørmaskine lige ved hånden. Det kan dog være en god idé at lave et fast træningsprogram i starten, indtil kroppen vænner sig til træningen, for ellers kan hjernen godt finde på at snyde sig til en tur på sofaen i stedet for, og det kommer der ikke mere mental energi af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *