Stressbehandling ved psykoterapeut i København

De fleste mennesker kan, fra tid til anden, opleve at føle sig stresset. Denne følelse af stress er meget naturlig og samtidig nødvendig, da det hjælper os til handling, når vi mødes af udfordringer. Derfor er det ikke et problem i sig selv, hvis man oplever at være stresset i en kortere periode. Det er dog problematisk, hvis man er stresset i længere tid, da både kroppen og psyken herved overbelastes. Denne overbelastning kan både udspringe i en for stor mængde af arbejde, krise i for eksempel familielivet, forventninger fra omgivelserne, urealistiske forventninger til sig selv, som man føler at man ikke kan leve op til, eller noget helt andet. Overbelastningen kan også udspringe af en blanding af alle disse faktorer.

Symptomer og behandling af stress

Der findes mange forskellige symptomer på stress – både kropslige, adfærdsmæssige og mentale symptomer:

  • De fysiske symptomer kan blandt andet være hovedpine, mavesmerter, hjertebanken, vægttab, trykken for brystet og indre uro.
  • De adfærdsmæssige symptomer kan blandt andet være søvnløshed, aggressivitet, ubeslutsomhed, nedsat præstationsevne og hyperventilation.
  • De mentale symptomer kan blandt andet være træthed, hukommelsesbesvær, angst, nedsat humoristisk sans, irritabilitet og ulyst.

Det er vigtigt at tage disse symptomer alvorligt, hvis man vedvarende oplever dem.

Mennesker der oplever stress, hører ofte, at de bør passe bedre på sig selv og generelt sætte farten ned, hvilket dog kan være svært, hvis man ikke har de rigtige værktøjer hertil. Derfor kan det være en god idé at modtage stressbehandling hos en psykoterapeut. Via dette link kan du se mere om psykoterapi i København, psykoterapeutkbh.dk.

Hos en psykoterapeut kan du få hjælp til at identificere og forandre de tanker og følelser, som vanskeliggør dit liv. På den måde kan du, sammen med psykoterapeuten, finde frem til, hvad du har mest brug for at arbejde med, og dermed fokusere på at udvikle eller forandre, så du kan tackle livets udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *