Sundhed på arbejdspladsen er vigtigt – Sådan gør du

Vi lever i en tid hvor sundhed er et snart altoverskyggende emne i nyhederne, aviserne og på internettet. Der er flere årsager til dette. En af forklaringerne er med den stigende viden vi har på området, bliver vi klare om de problemstillinger vi ikke var klar over tidligere. Eksempelvis er de gamle kostråd blevet revurderet og der er kommet nye anbefalinger i forhold til eksempelvis alkoholindtag.

Der er desværre mening med galskaben. For I Danmark lider flere og flere af metabolisk syndrom også kaldet livsstilssygdomme. Dette kan på sigt minimere levealderen og antallet af gode leveår. Men sundhed er andet og mere end sygdom. Det er også trivsel og velvære. Er du en af de personer som kunne trænge til en sundere livsstil handler det først og fremmest om at komme i gang. Som med alle andre udfordringer i livet, er det første skridt det sværeste.

Et godt sted at starte er din arbejdspladsen. For sundheden på din arbejdsplads er, som overskriften angiver, vigtig. Et skridt på vejen kunne være at overtale din chef til at købe en saladette.

Start en sund livsstil på din arbejdsplads

Du tilbringer 40 timer om ugen på din arbejdsplads og ofte er din arbejdsplads stedet hvor det kan være svært at få sundhed og en travl hverdag til at gå op i en højere enhed. Men det handler om nudging. Det skal være et nemt valg at være sund. Hvis du er kvinde og arbejder meget, så kan du også få brug for afstressning og afslapning, tag på et godt spaophold. På Rawgirls.dk kan du finde flere gaver og oplevelser til kvinder.

 

Gør saladetten og den sunde livsstil til en del af jeres dagligdag på en sjov måde

En saladette gør det muligt at præsentere det sunde alternativ på en appetitlig måde og samtidig, hvis man vælger en udgave med glasfront så er det en god måde at beskytte maden på så den ikke bliver kontamineret af menneskelige bakterier.

Men udfordringen ligger ikke kun i at anskaffe sig en saladette. Den skal selvfølgelig også fyldes op. Selvom det muligvis er muligt at overtale chefen til anskaffelsen af saladetten så er det mere tvivlsomt at chefen indvilger i at få en catering ordning men også dette er der råd for. Men uanset hvor mange eller få I er kan det lade sig at få sund mad. En nem måde at gøre det på er ved at skiftes til at sørge for at saladetten bliver fyldt op med sunde frokostretter. Det kan være bland-selv salater, falafel, kikærter, bønner, eller andre nærende og sunde frokostretter. Fordelen ved at I er flere om det er at det bliver billigere og I kan nå at bruge alle madvarerne. Foruden at I har nemmere ved at være sunde når I står sammen så bliver mængden af madspild også nedbragt betragteligt da det er nemmere at mængdeberegne når I er flere.

Foruden den sunde frokost ved hjælp af saladetten så er det også vigtigt at man husker de sunde ergonomiske retningslinjer. Arbejder du på kontor så gælder det eksempelvis om at variere ens arbejdsstilling og jævnligt give øjnene pause fra skærmen. Arbejder du med mere fysiske fag gælder det om at løfte korrekt. Så husk din sundhed er en vigtig del af din dagligdag også når du er på arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *