Tandlæge med fokus på sports skader

Tandpine er mildest talt frustrerende. Når vi akut har problemer med vores tænder, kan vi typisk hverken arbejde, sove eller spise, og derfor er det essentielt at søge hjælp, så snart problemerne begynder at vise sig. 

Find den rette tandlæge 

Der findes rigtig mange tandlæger i Danmark, og derfor kan du muligvis godt opleve, at det tager tid at finde den rette. Ofte virker det måske som en god løsning at vælge den billigste tandlæge, du kan finde. Men langt vigtigere er det, at du finder en tandlæge, som bedst muligt kan løse tandproblemet for dig. Nogle tandlæger specialiserer sig mest af alt i eftersyn, rensning og reparation af de huller, du måtte have i tænderne. Andre tandlæger varetager mange operationer, herunder de operative fjernelser af genstridige visdomstænder. Og så er der dem, der som denne tandlæge Amagerbrogade har fokus på sports skader. 

Når tænderne kommer til skade 

Omtrent hvert andet barn kommer på ét eller andet tidspunkt til skade med tænderne. Men mange af de børn, der får tandskader, er helt små, og skaderne sker typisk i den fase, hvor børnene stadig har mælketænder.
Tandskader er ikke helt lige så udbredt blandt voksne mennesker, og de fleste tandlægeskader blandt voksne sker i forbindelse med enten trafikuheld eller sportsudøvelse. Hvis du for eksempel har fået en hurtig basketball i hovedet og har på fornemmelsen, at der er sket noget med dine tænder, skal du som det første få nogen til at kigge dig efter i både over- og undermund. Konstaterer I, at en tand er blevet skæv eller løs, skal I med det samme tage kontakt til en tandlæge. De fleste tandlæger har almindelige kontortider, men i de fleste danske byer findes der også tandlægevagter, som holder åbent det meste af døgnet. Hvis behandlingen af dine tænder sker hurtigt, efter ulykken er sket, vil det i de fleste tilfælde være muligt at redde din tand eller dine tænder. Dét gælder af og til også for tænder, som har slået sig helt løst fra din kæbe. Opbevar gerne tanden i spyt eller mælk, og sørg for at få den akutte tandlægehjælp, før der er gået en time. Er tanden kun slået løs, bør du afholde dig fra selv at sætte den på plads og i stedet stole på, at du er i gode hænder hos din tandlæge. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *