Træt af hverdagens travlhed? Så kast dig ud i at købe et sommerhus

Hverdagen flyver af sted, uden pauser eller tid til afslapning. Arbejdet, madpakker, tøjvask, forsøget på en lille smule motion og indkøb er bare nogle af de ting, som fylder ugens dage op. Før man får set sig om, så er ugen gået og man tager hul på en ny. Hvis I er trætte af dette evige hamsterhjul, hvor den ene uge tager den næste, så kan det være, at I skal investere i et sommerhus, hvor I kan søge hen og få tid til ro, afslapning og hygge.

Et sommerhus kan give mange glæder, gode minder og ikke mindst ro. Om I så vælger at  købe et sommerhus i Marienlyst, på den jyske vestkyst eller vælger at søge til udlandet og eksempelvis købe et hus i Spanien, Malaga vil det skabe glæde. Dog er det at købe et sommerhus ikke noget, som man bare lige gør. Det kan være en stor investering, og det er derfor godt at gøre sig lidt overvejelser, inden man kaster sig ud i projektet.

Hvad er godt at overveje, inden du investerer i et sommerhus?

Ligesom når man køber en hvilken som helst anden bolig, så skal man vurdere, hvor stort et hus, man har brug for. Derudover er det også væsentlig at overveje, hvor meget man tænker at bruge sommerhus. Er det kun i sommersæsonen eller skal det også være muligt at benytte om vinteren? Disse to spørgsmål er gode at stille sig selv, men derudover kan det også være en fordel at overveje:

 • Skal der være ekstra overnatningspladser til gæster?
 • Vil I kunne udleje huset?
 • Er I klar på et håndværkertilbud eller skal det være indflytningsklart?
 • Skal huset ligge tæt på strand, by, skov eller noget helt fjerde?
 • Hvor stor have skal der være til huset?

Herudover er det økonomiske aspekt et meget væsentligt punkt. Når du køber et sommerhus er der nemlig også andre omkostninger forbundet med det. Det kan eksempelvis være:

 • Ejendomsskat
 • Ejendomsværdiskat
 • Transport til og fra sommerhuset (dette er selvfølgelig særligt vigtigt, hvis I overvejer at købe et sommerhus i Spanien eller et andet sted i udlandet)
 • Udgifter til eventuelle renoveringsopgaver eller ombygning
 • Udgifter til den tilbagevendende vedligeholdelse
 • Derudover er der de faste udgifter såsom vand, el, varme, forsikring, afgifter og renovation

Afprøv med et udlejningshus

Der er derfor en lang række overvejelser, som I skal gøre jer inden, at I kan læne jer tilbage i solstolen, med et glas hvidvin i hånden og slappe helt af. Derfor kan det, naturligt nok, godt virke som en uoverskuelig proces, hvis I allerede har meget at se til i hverdagen.

En idé er derfor, at I afprøver sommerhus-eventyret med en weekend eller en uge i et udlejningshus. Selvfølgelig er det ikke samme oplevelse, som hvis det var jeres eget hus, som I kom frem til, men det kan måske være med til at give jer et praj om det med sommerhus kan hjælpe jer til et pusterum, væk fra hverdagens stress og jag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *