Undgå alvorlige sygdomme med bedre søvn

Er du egentlig klar over, hvor vigtig søvn er for vores sundhed? Et voksent menneske anbefales at sove mellem 7-9 timer om natten, hvilket jo virker til at være forholdsvis mange timer. Men hvorfor egentlig? Hvorfor er den rette søvn så vigtig for os? Dette er der mange årsager til, men helt lavpraktisk betyder det, at hvis vi ikke får sovet nok og godt om natten, så kan problemet over længere tid være medskyldigt i alvorlige livsstilssygdomme.

Disse sygdomme kan du undgå

Søvnmangel er nærmest blevet en folkesygdom. Faktisk viser undersøgelser, at hver tiende dansker, er meget generet ved søvnproblemer. Og samtidig er der tre gange så mange, der er lidt generet ved at sove dårligt. Søvnmangel i sig selv lyder jo ikke komplet alvorligt men nærmere bare en irritationsfaktor. Men sådan står det desværre ikke til, for at have søvnproblemer over en længere periode kan have alvorlige konsekvenser for din sundhed. Søvnmangel er med til at svække dit immunforsvar. Samtidig viser forskning også, at langvarig dårlig søvn er med til at øge risikoen for stress, overvægt, hjertekarsygdomme, Alzheimers og type-2-diabetes.

Dette kan du selv gøre

Dette er naturligvis i værste tilfælde, men det kan lade sig gøre, hvis man ikke er opmærksom og gør noget ved problemet. Og det er naturligvis også tilfældet, hvis søvnmanglen har stået på i længere tid. Men faktisk kan det også have nogle her-og-nu-konsekvenser. For lidt og dårlig søvn over en kortere periode bevirker også, at dit humør bliver dårligt, du har svært ved at huske og koncentrere dig. Så din søvn er altså vigtig, og derfor er det også vigtigt, at du skaber de bedste vilkår for god søvn for dig selv. Og dette kan du med en topmadras. Den er nemlig med til at forbedre komforten i din seng, så du også samtidig kan få en bedre og mere stabil søvn.