Børnepsykolog

Vælg den rette børnepsykolog til dit barns behandling 

Hvis dit barn er begyndt at udvise en markant anderledes adfærd, som kan bunde i, at han eller hun mistrives, vil det ofte være en god idé at tage kontakt til en børnepsykolog. En børnepsykolog kan nemlig hjælpe med at finde ud af, hvad der foregår inde i barnets hoved, og hvilke redskaber der kan afhjælpe de eventuelle problematikker.

Det er dog ikke altid uvæsentligt, hvilken børnepsykolog du vælger af sende dit barn i behandling hos. Derfor kan du her på siden læse lidt mere om, hvad der særligt kendetegner den rette børnepsykolog til dit barns behandling.

Sørg for at dit barn føler sig tryg hos psykologen

Det er først og fremmest vigtigt, at et barn behandles af en psykolog, som han eller hun føler sig tryg hos. På denne måde bliver det nemlig langt lettere for barnet at åbne op omkring sine tanker og problemer. Og dette betyder, at psykologen kan gå ind og tilbyde det pågældende barn mere målrettet og effektiv terapi.

For at finde ud af hvordan dit barn har det med den børnepsykolog, du overvejer at bestille tid hos, kan du med fordel tage dit barn med til en såkaldt forsamtale. Her kan barnet og psykologen nemlig lære hinanden lidt bedre at kende, inden det eventuelle egentlige behandlingsforløb går i gang.

Find en børnepsykolog med tilstrækkelige kompetencer

Som pointeret kan et barns forhold til børnepsykologen altså have stor indflydelse på, hvilken oplevelse dette barn får af sit behandlingsforløb, og dermed hvor effektiv behandlingen bliver. Men det er ikke kun tryghed, der kan være en væsentligt faktor for, hvor vellykket resultatet af psykologbehandlingen bliver. Derudover kan det nemlig også være en stor fordel, at den børnepsykolog, som barnet skal til samtale med, er specialiseret i netop de psykiske problematikker, som det pågældende barn tumler med.

Det er dog ikke sikkert, at du selv kan gennemskue, om dette er tilfældet ud fra dit barns adfærd og den information, du kan finde om den børnepsykolog, du overvejer at anvende. I så fald kan den omtalte forsamtale og psykologens egen vurdering af sagen komme dig til gode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *