Vær aldrig bange for at spørge om hjælp

I dag er der desværre mange danskere, der døjer med et dårligt mentalt helbred. Tal fra Den Nationale Sundhedsprofil 2017 viser, at hele 13,2% af den voksne befolkning i Danmark oplever forskellige problemer med det psykiske helbred. Det er utroligt vigtigt at være opmærksom på og tage hånd om sin mentale sundhed, men det er desværre ikke altid lige nemt i et land, hvor det psykiske helbred ofte er præget af tabuer og misforståelser. Men en ting er helt klart: Man skal aldrig nogensinde være bange for at spørge andre om hjælp.

Hjælp fra professionelle

Det kan godt føles rigtig angstprovokerende at række ud til andre mennesker og spørge om hjælp. Måske har det noget at gøre med, at man kan komme til at føle sig som en fiasko, eller måske handler det om social angst. Men det er rigtig svært at komme igennem hverdagen uden hjælp fra andre, ligegyldigt om det er en elektriker eller en psykolog, man har brug for. Hvis du for eksempel skulle have behov for en elektriker, kan du bl.a. få assistance fra Midtjysk El Center på midtjyskelcenter.dk. Alene det at tage kontakt er en sejr i sig selv.

Hjælp fra familien

Familien er en ressource, som alle mennesker kan få behov for at trække på en gang imellem. Det betyder dog ikke, at det altid er nemt at indrømme, når man har brug for noget hjælp. I den forbindelse er det afgørende, at du starter med at snakke med et familiemedlem, som du har rigtig stor tiltro til. For mange vil det være en forælder, men det kan også være, at du er meget tæt med en søskende eller måske en tante. Når du først er kommet i gang med at snakke om problemerne med en, du stoler på, bliver det sandsynligvis meget nemmere at tale om dem med andre også.