Vær’ opmærksom på grøn afføring

Grøn afføring er ikke kun noget, man ser hos babyer, det ses også hos voksne. Årsagen kan skyldes flere ting, værst tænkeligt er det en mavelidelse. Hvis du er forælder, er du sikkert bekendt med, at babyers afføring kan skifte farve fra tid til anden. Den kan som sagt blive grøn, hvilket betyder at afføringen hurtigt kommer igennem tarmen.

 

Grunden til at du får grøn afføring

Selvom du sikkert sjældent kigger på din afføring, så kan den ikke desto mindre sige rigtig meget om dig. Hvad du spiser, og hvordan dit heldbred ser ud. Derfor kan det være en god idé ind imellem at holde øje med din afføring. Bliver din afføring pludselig grøn, så betyder det sjælendt noget farligt, men bliver det ved, er det en god idé at tage til læge, så kan det nemlig være pga. en mavelidelse.

 

Mad kan farve din afføring grøn

Spiser du mad, som er grønt, og som dermed har et naturligt grønt farvestof, så er det ofte derfor, at din afføring bliver grøn. Det kan eksempelvis være broccoli eller kål. Kommer farven derfra, så er det på ingen måde farligt at have grøn afføring.

 

En betændt tarm

En anden årsag til at afføringen kan være grøn er, hvis der er en betændelsestilstand i enten tarmen eller kroppen. Det kan være et symptom på en infektion eller anden lidelse i tarmen eller maven.

 

Nogle af de meste sete mavelidelser, som er et resultat af grøn afføring er:

  • Irriteret tyktarm
  • Tarmkræft
  • Madforgiftning
  • Blødende tyktarmsbetændelse

 

Ofte vil der ved disse mavelidelser også være blod i din afføring. Det kan derfor være en god idé at holde øje med blod i afføringen, hvis du igennem flere dage har haft grøn afføring. Du må ikke gå for længe med afføring der er grønt, så hellere få afklaret hos lægen, hvad det skyldes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *