Varier ikke bare kosten, men også drikkelsen

I hverdagen nedprioriteres og undervurderes drikkevarer alt for hyppigt. Det er ganske normalt at formode, det kun er maden, der behøver være varieret og tidskrævende. Det er da også sandt, at man uden problemer kan leve af vand og mad, men det kan have en stor effekt på et måltid med lækre drikkevarer.

Blend dine drikkevarer

Www.madling.dk er en blog, der oprindeligt var dedikeret til mad, men som med tiden har udviklet sig en mere alsidig retning. Der skrives bl.a. om drikkevarer, og du kan finde en masse spændende forslag på anderledes drikkevarer. Det er selvfølgelig ikke hver dag, man behøver slubre en frugtjuice, bærsmoothie, varm kakao, bubbletea eller milkshake i sig. Alligevel gør det ikke noget at gøre det en gang imellem. Fx bærsmoothies er et nydeligt alternativ til et neutralt glas vand eller mælk – selvom mælk absolut også er både lækkert og sundt.

Start dagen friskere ud

Med varierende drikkevarer i løbet af dagen eller til aftensmaden bliver dagen lyst lidt op, fordi du kan se frem til at få noget, der adskiller sig fra, hvad du fik tidligere, senere. Mennesker kan af natur godt lide nye ting, selvom de kan skræmme os. Dog ved vi godt, at en ny smoothie nok ikke er særlig farlig. Hvis vi selv laver den, har vi også selv styr på de præcise ingredienser. Er du typen, der sjældent husker morgenmaden, fordi den alligevel bare er en kedelig omgang mælkemorgenmad eller yoghurt, kan en smoothie let erstatte den. En bærsmoothie vil være interessant og smagfuld i en helt anden grad end normal morgenmad. Du vil måske endda mærke en større motivation for at stå tidligere op end almindeligvis for at få morgenmad, da du rent faktisk glæder dig til, hvad du skal have indenbords. Det er vel intet andet end en fordel.