Derfor er det sundt at holde ferie

Det kan være godt at komme væk fra hverdagens stressfaktorer og i stedet nyde en uge eller to på en ferie, hvor der er tid til at slappe af. Det kan nemlig være sundt at tage på ferie og komme væk fra hverdagens rutiner.

Fordele og ulemper ved ferie

Ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv er der både fordele og ulemper ved at tage på ferie. En af ulemperne er, at de fleste tager på i vægt under deres ferie. Det skyldes som regel et lavere aktivitetsniveau sammen med et større indtag af mad og alkohol. Derfor kan det være en god ide at prøve at være aktiv, selv når du er på ferie. Selvom du mest af alt har lyst til at lave ingenting, kan det være godt at løbe en tur, spille en omgang strandbadminton eller svømme en tur i poolen eller havet, da du dermed vil føle dig endnu mere afslappet og tilpas efterfølgende på grund af de endorfiner, som du frigiver, når du dyrker sport.

Fordelen ved at tage på ferie er, at ferien kan sænke dit stressniveau og blodtryk, da du får tid til at fokusere på dig selv og ikke stresser over hverdagens opgaver. Dermed kan en ferie have en positiv effekt på dit velvære.

Tag på singlerejse

Hvis du er single, kan det være, at du har svært ved at finde en ferie, du gerne vil på, da det ikke er ligeså sjovt at opleve et nyt land alene, som det er at opleve det med andre. Derfor kan det anbefales at tage på singlerejser. En singlerejse er en rejse, hvor du er sammen med andre singler. Du er dermed aldrig alene, og du vil møde en masse nye mennesker, der står i samme situation som dig. Singlerejser og ferier er derfor en ideel måde at få udforsket verdenen på, når du ikke lige har andre at rejse sammen med. I forbindelse med singlerejser vil der ofte være planlagt aktiviteter eller udflugter, så du ikke selv skal bekymre dig om planlægningen af ferien, hvilket gør det til en afslappende form for ferie.