Foretag en boligrenovering og spar penge på din varmeregning

Mange danske huse er ikke isoleret særlig godt, hvorfor en stor del af den varme, som bliver pumpet ud af radiatorerne, suser direkte ud gennem vinduer, vægge og tage, inden det når at varme huset op.

Det er selvsagt ikke særlig effektivt, og der kan derfor være mange penge at hente på din årlige varmeregning, hvis du får foretaget en boligrenovering. Med en boligrenovering kan du vælge at efterisolere hele huset, så varmen holdes inde i boligen i længere tid fremfor at ryge direkte ud i verdensrummet.

En boligrenovering kan eksempelvis involvere en efterisolering af dine ydrevægge, indkøb af nye termovinduer eller en efterisolering af dit tag.

Hvis du mangler økonomi til en boligrenovering, kan du overveje at låne penge til projektet. Hvis du allerede har eksisterende lån, kan du samle dem i et samlelån, hvilket betyder, at du kan komme til at spare mange tusinde kroner om måneden på dine lån.

Tænk dig om når du låner penge

Det er aldrig en lille ting at låne penge til et stort projekt som en boligrenovering, og derfor er det også vigtigt, at du husker at tænke dig om, inden du underskriver en låneaftale.

Du kan nemlig havne i svære økonomiske problemer, hvis du kommer til at låne flere penge, end du har mulighed for at betale tilbage igen. Derfor skal du huske at skabe dig et overblik over din økonomi, for du må aldrig låne, hvis din økonomi ikke kan bære at betale pengene tilbage igen.

Du skal også sætte dig ind i lånets udgifter, hvilket du kan gøre ved at tjekke lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er et tal, som samler alle lånets årlige udgifter i ét tal.

Du skal også huske at se efter andre finansieringsmuligheder end lån, da lån er en dyr løsning.