Sådan får du hjemmet varmet op på en klimavenlig måde

I de senere år er fokusset på klimaet steget markant. Mange flere mennesker er blevet klar over, hvad vores levevaner har af betydning for den klode, vi befinder os. For mange mennesker er det blevet klart, at man bliver nødt til at lægge sit liv en smule om, hvis også vores klode skal være tilgængelig til den næste generation.

Der er dog mange mennesker, der ender i et dilemma, når det kommer til at være klimavenlig og miljøbevidst. Vi skal jo stadig have opfyldt vores basale behov, og vores hverdag skal fungere. For mange mennesker er det uforenligt med at være klimavenlig og miljøbevidst, men det er en helt forkert overbevisning.

Det er nemlig muligt at få en hverdag op at køre samtidig med, at man værner om miljøet og klimaet.

Et godt eksempel herpå er jordvarme. De fleste måder, hvorpå man kan få varmet sit hus op på, er ikke klimavenlige, men det er jordvarmemetoden. Se her, hvad jordvarme koster og bliv klogere på, hvad det egentlig talt er nedenunder.

Jordvarme

Jordvarme går i alt sin enkelthed ud på, at man ved hjælp af en jordvarmepumpe udnytter den geotermiske energi i jorden til at varme sit hus op. Den energi, som er nede i jorden er vedvarende energi. Det betyder, at det er energi, der varer ved og ikke pludselig slipper op. Det er med andre ord en bæredygtig energikilde, og lige netop bæredygtighed er særligt godt, hvis man gerne vil være god ved klimaet.

Desuden er der en anden fordel ved at benytte jordvarme: Det giver store besparelser på varmeregningen. Det gør det fordi, du henter din varme nede fra jorden, hvilket naturligvis er gratis. Du skal selvfølgelig lige have købt hele anlægget, hvor du blandt andet skal have betalt for en jordvarmepumpe, men derfra er det gratis at få varmet huset op.