Sådan hjælper du dit barn til at undgå stress

Det er blevet mere og mere almindeligt at voksne mennesker på arbejdsmarkedet går ned med stress. Idet vi i stigende grad lever i et konkurrencesamfund, hvor der bliver sat uhyre høje krav til os på arbejdsmarked. Men nu er børn også begyndt at blive stressramte, idet vi i højere og højere grad også putter mere pres på vores børn allerede fra en tidelig alder, i form af et øget karakterpres, og en stigende forventning om at barnet skal være det bedste. Derfor kan det som forældre være vigtigt at fjerne disse pres, og i stedet se på hvordan man kan medvirke til barnet i stedet får den mest stressfrie opvækst muligt, da det uden tvivl kommer godt igen.

 

Skab et pusterum til barnet med plads til ro og afslapning

Nogle dage er det klart at børn, som alle mennesker, har brug for bare at være alene. Det er ikke altid barnet ønsker at snakke, men i stedet hellere vil tilbringe tid i deres frirum, som i de fleste tilfælde er deres værelse. Her kan man som forældre reducere stressen, ved at øge hyggen på værelset. Dette kan man blandt andet gøre ved at opsætte dekorative børneplakater, her skal man især gå efter, børneplakater med motiver som gør barnet glad, såsom deres ynglings dyr eller favorit fodboldspiller. Idet det er en del sværere at være stresset, når man ser på børneplakater af ting man godt kan lide.

 

Støt op om den sport barnet synes er sjovt

En anden måde at forebygge stress på, er ved at støtte op om ting dit barn finder sjovt. Især sport er godt, og uanset om barnet holder af fodbold, håndbold eller ridning, vil det have en stressnedsættende effekt. Det vigtigste er faktisk blot at barnet kan lide det, og at man som forældre passer på med at det ikke bliver gjort til en konkurrence, om hele tiden at skulle være den bedste, hurtigste eller stærkeste. Den simple grund til motion i al almindelighed er stressnedsættende, er at vores krop frigiver hormoner som er gode for børn og voksne menneskers psykiske sundhed.