Sådan kan du redde dine tænder, hvis du skærer tænder

Der er flere mennesker, der døjer med tænderskæring, når de sover. Og selvom de måske ikke gør det af de samme årsager, så kan det have samme potentielle konsekvens – nemlig slid på tænderne. Og det kan være noget, som du med fordel kan overveje at gøre noget ved.

Dette kan du gøre, hvis tandsliddet allerede er slemt

Det der kan være særligt problematisk for dig, der skærer tænder kan være det ekstra pres og slid, det kan lave på tænderne. Og det kan altså i nogle tilfælde lede til smertefulde tilstande, hvis du får slidt dine tænder langt nok ned til at eksponere nogle lagene under emaljen. Det er trods alt tændernes emalje, der på mange måder skal beskytte dem. Så hvis du oplever symptomer, som du mistænker, kan være forårsaget af slid, så kan det være en god ide at søge tandlæge, og høre om dine muligheder på det stadie du er på rent slidmæssigt.

En af de ting, som der måske kan gøres ved nedslidte tænder, kan være en bidhævning. En bidhævning fokuserer på at hæve tænderne igen til deres oprindelige højde, hvorfor det måske også kan hjælpe på de eventuelle æstetiske gener du har ved nedslidte tænder. Men det kan også være noget du og din tandlæge kan tage en snak om.

Forebyggelse så vidt muligt kan gøre meget

Hvis du ved at du skærer tænder og endnu ikke har gjort så meget ved det, så kan det ofte være en rigtig god idé at søge tandlæge. For det kan være svært at kontrollere tænder skæren, når du sover, hvorfor din bedste chance for at forebygge, kan være ved at beskytte dine tænder, hvilket ofte sker med en bideskinne. Men det kan du også snakke mere om med din tandlæge, hvor i sammen kan vurdere hvad der giver bedst mening for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *