Styr barnets søvnmønstre tidligt i livet

Alle forældre har garanteret haft flere oplevelser med et grædende barn, der enten ikke kan eller simpelthen nægter at falde i søvn. Det er selvfølgelig kun forventeligt at få mindre søvn i sine første år som forælder, for babyer kræver naturligvis mere opmærksomhed end ældre børn. Hvis søvnproblemerne fortsætter, kan det dog blive ødelæggende for både arbejdsliv og parforhold. Heldigvis er der nogle ting, du som forælder kan gøre for at styrke dit barns søvnmønstre tidligt i livet, og dem kan du læse om i denne guide.

 

Køb en god babyseng

Det er klart, at det er svært for barnet at falde i søvn, hvis det ikke har en god babyseng at sove i. Der er da også flere ting, du bør være opmærksomme på, når du skal ud og købe ny seng, for der er store forskelle fra model til model. Det allervigtigste ved babysenge er selvfølgelig, at der er styr på sikkerheden, så barnet ikke falder ud eller slår sig om natten. Det er desuden en rigtig god idé at investere i en babyseng bedside, hvor bunden kan hæves, så du ikke belaster din ryg mere end højst nødvendigt, når barnet skal lægges ned eller tages op.

 

Skab struktur

Babyer følger ikke altid de voksnes døgnrytme, og det er noget, man er nødt til at vænne sig til. Det kan dog godt være en fordel at forsøge at skabe noget struktur omkring barnets søvn, selvom der måske går noget tid, før det kommer til at virke. Hvis du kan lære dit barn at tage en lur om eftermiddagen, er du allerede kommet rigtig langt, for det kan gøre planlægningen af jeres hverdag meget nemmere. Som forælder er det også nødvendigt med noget tid til at slappe af og komme ned i gear, og her er middagsluren en oplagt mulighed.