Understøt dit barns motorik med en sansegynge

Som forældre kender du måske godt til, at dit barns skærmforbrug let kan komme ud af kontrol. De fleste børn kender i dag deres iPad lige så godt som deres bamser og efter en lang arbejdsdag er det ikke altid man har overskuddet til at sætte ungerne i gang med andre lege. Ikke desto mindre skal man stadig sørge for, at børnene ikke lever hele deres liv bag en skærm, og det kan man bl.a. gøre ved at opfordre til aktiviteter, der foregår andre steder end i sofaen. Dette kan for eksempel gøres med en smart sansegynge, som bl.a. kan være med til at understøtte dit barns motoriske udvikling.

 

Hvad er en sansegynge?

Du har garanteret set sansegynger i forskellige børnehaver og institutioner, for de cirkulære gynger er lette at genkende med deres bund, som udgøres af et net. Børn synes ofte, det er rigtig sjovt at skubbe til gyngen og kravle frem og tilbage over nettet, der virkelig sætter alle sanser i spil og opfordrer til leg og aktivitet. Styrk dit barns motorik med en sansegynge og oplev, hvordan skærmene bliver udskiftet masser af sjov og bevægelse.

 

Inspiration til leg med sansegyngen

Sansegynger kan både monteres inde og ude, så der er også mulighed for at have det sjovt med gyngen, når vejret er dårligt. Du skal selvfølgelig snakke med dit barn om, at man skal være lidt forsigtig og ikke lege alt for voldsomt, men så burde sikkerheden også være i orden. Hvis du gerne vil have noget inspiration til aktiviteter med gyngen, kan du for eksempel foreslå, at I sammen får den til at vippe frem og tilbage, som om den var et skib, dit barn skal forsøge at holde balancen på. Inviter også gerne nogle andre børn på besøg, så de sammen kan få sjov og mindeværdig oplevelse.