Disse fødevarer ødelægger dine tænder

De fleste af os har prøvet at se os selv i spejlet og tænkt, at tænderne er blevet misfarvet, eller de gør ondt eller lignende. Da bliver vi helt nervøse, når vi skal til tandlæge. Med misdannelser giver det ikke det der charmerende smil, som vi alle drømmer om at få. Men du kan faktisk gøre meget for det selv. Du kan blandt andet tjekke op på de madvarer, du indtager og overveje, om du skal reducere indtaget på nogle af disse, som kan ødelægge din tænder. Dog kan det være en god idé at gå til tandlæge, hvis man er i tvivl om sine tænders sundhed, så man på den måde kan blive afklaret. Kontakt eventuelle din lokale tandlæge for at bestille en tid. Er du ny i byen, så kan du eksempelvis få yderligere information omkring den nordjyske storby via Aalborg nyheder.

 

Fødevarer du skal holde dig fra – så godt du kan

Det er svært at skulle lade sig begrænse helt for noget, man elsker. Og det vil også gøre livet surt. Men vil man have et flot tandsæt, som ikke gør ondt, så må man gå på kompromis. Her er en oversigt over fødevarer, som kan ødelægge dine tænder, og som du derfor skal være på påpasselige med at indtage i store mængder:

 

  • Alkohol: Den havde du nok heller ikke regnet med, at den var god. Og rent sundhedsmæssigt for kroppen ved vi også, at alkohol ikke er godt. Årsagen til, at alkohol ikke er godt for tænderne, er, fordi det mindsker din spytproduktion. Dit spyt medvirker til at vaske mad væk fra mundvigene, hvormed det beskytter tænderne. Således er det skadeligt at drikke alkohol for tænderne. Desuden kan flere alkoholiske drikke give tandkødsproblemer, da alkohol generer det bløde væv i munden. Det kan dog være svært at slippe alkoholen, hvis man bor i en større by, hvor festlivet fylder weekenderne. Find de Aalborg nyheder som du har brug for at læse mere omkring på nettet, hvis du er interesseret i, hvad der foregår i dit lokalområde.
  • Citroner: Vi hører en masse om, at frugt og grønt er sundt – også for tænder. Og det er de også i de fleste tilfælde. Men ifølge tandlæger så advarer de mod citroner. De er ikke sunde, hvis du indtager dem uden, det er i kombination med andet. Det vil dog hjælpe at skylle sin mind i vand efter, man har indtaget citron. Der er også en del sukker i citrusfrugter generelt, som netop ikke er godt for dine tænder.
  • Mad med salt og stivelse: Dette er ikke godt, fordi det let kan sidde fast i mellem dine tænder. Desuden er der også sukker i mange af disse produkter, som bakterier er bilde med. Det giver større chancer for, at dine tænder kan blive beskadiget
  • Hold dig fra sukkerholdige drikke: Mange får at vide allerede tidligt i folkeskolen, at de helst skal holde sig fra sukkerholdelige drikke. Men det kan voksne godt undervurdere i dag. Sodavand og juice har alle dage været noget af det værste du kan indtage for dine tænder. Hvis du tager en tår flere gange i løbet af en dag af en sukkerholdelig drik, så udsættes tænderne for syre igen og igen. Og det er ikke godt. Det anbefales, at når du skal drikke disse, så drik hellere meget på en gang i stedet for at sprede det ud på dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *