Dresscoden er død – lav dine egne regler

Hvornår har du sidst set en dresscode? Altså sådan en rigtig dresscode, der dikterer munderingen på din arbejdsplads? Vores bud er, at det nok ikke er noget, som du er stødt på. Da slet ikke hvis du er barn af 80´erne eller senere.

For dem, der måtte være i tvivl, så er en dresscode et påklædningsreglement, der fortæller, hvad der er acceptable påklædning på en arbejdsplads. I dag er der dog heldigvis ikke mange steder (hvis overhovedet nogle), hvor der er udstukket specifikke regler for tøjet. Der hersker naturligvis konventioner i forhold til, hvad man kan og ikke kan. Dem kender de fleste mennesker heldigvis selv, da de færreste bankfolk ville møde op i shorts og sandaler, ligesom den kreative kommunikationsansatte næppe ville dukke op i stram jakke og slips. Der er dog efterladt et relativt stort spillerum, hvor du selv sætter reglerne – og det giver spændende muligheder for at eksperimentere med farver, accessories og meget mere!

Sådan skruer du på din stil

Lad os allerførst slå fast, at vi ikke er fortalere for, at du pludselig begynder at gå mere op i at se finurlig ud end at passe ind på arbejdspladsen. Den gode stil er nemlig altid i balance.

Ønsker du at skrue på dit udtryk og din personlige stil, vil vi anbefale dig at eksperimentere ved at tage en ting ad gangen.

Ønsker ud mere farve? Så stort med at tage den farverige polo på til at par klassiske chinos eller lignende i f.eks. den konservative marineblå. Dermed bevæger du dig på begge sider af det toæggede sværd, uden at overdrive. Forskellen på at dukke op i gule bukser og en orange polo er noget større end de førnævnte klassiske marineblå chinos med den orange polo. Det ene look kan få dig til at ligne en, der prøver for hårdt, mens det andet fremstiller dig som en med styr på sit udtryk.

Når du skal have gang i accessories, er det ligeledes en balancegang. Lad være med at iføre dig alt muligt blandet på en gang, men arbejd i kontraster. Har du f.eks. et godt klassisk herreur med sølvrem? Så prøv at sammensætte det med et råt herrearmbånd fra https://hilbertkbh.dk/shop/herre/armband-herre/, hvor du finder armbånd til mænd, der vil have råt og autentisk design.

Denne kombination bringer de klassiske dyder i spil, men tilfører personlighed og noget maskulint. Netop her opstår magien.

Du skal med andre ord huske, at selvom der ikke eksisterer en dresscode, bør du ikke gå all in på at skabe din egen særegne stil. Arbejd inden for de konventioner, som du godt ved eksisterer. Men værd ikke bange for at tage rummer og gøre til dit eget. Genialiteten findes i detaljen, og får du styr på den, kan du blive et ustoppeligt modebæst, der er fagligt til stede og samtidig viser sin personlige side. Det er autentisk, det er in!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *