God kaffe gør, at du drikker mindre af det

Danskerne har det tredjestørste forbrug af kaffe i verden, og der findes en masse forskellige slags kaffe på det danske marked. Alt fra den almindelige sorte filterkaffe på kanden til diverse andre slags, som cappuccino, mocca, café latte, på kaffebarerne gør det muligt for danskerne at få en ny og bedre oplevelse med kaffe. Og netop det kan have motiveret dem til også at ville drikke bedre kaffe inden for hjemmets fire vægge.

 

Lidt kaffe er sundt for dig, for meget er usundt

Undersøgelser har vist, at der er mange fordele ved at drikke kaffe – så længe du drikker max. fem kopper om dagen. Holder du dig til det, kan kaffe bl.a. være med til at sikre dig nogle essentielle sundhedsfordele, bl.a. at forlænge dit liv og nedsætte din risiko for at udvikle hjertekarsygdomme, diabetes og kræft. Derudover hjælper det også med dine kognitive funktioner. Der er ikke lavet så mange undersøgelser omkring, hvad der sker, hvis en person drikker seks eller flere kopper kaffe dagligt. Man har dog fundet ud af at de fordele, der er, når du drikker op til fem kopper kaffe dagligt begynder at mindskes, når du drikker seks eller flere kopper. Hvis du lider af angst, er gravid eller mangler calcium er du dog i en risikogruppe, hvor det klart anbefales at begrænse dit kaffeindtag. Gravide kan få uønsket abort, angstramte kan opleve en forstærkelse af deres symptomer, herunder uro i kroppen og rastløshed, og for mennesker der mangler calcium kan der være risiko for at udvikle knogleskørhed.

Du fortjener bedre kaffe

Kvalitet frem for kvantitet. Det er noget du måske også har hørt i flere forskellige sammenhænge de senere år i forbindelse med især kostvaner. Det gælder dog også kaffe, hvor det kan siges, at det er bedre at drikke lidt men godt end mere, der bare er okay. Flere nyder og værdsætter den gode kaffe, hvor de franske og italienske espressotraditioner for alvor har vundet danskernes hjerter. Espressoen er stærk og koncentreret og medvirker til, at du får stillet din kaffetrang, uden at skulle drikke flere kopper. Køb en god espressomaskine til hjemmet, så du kan nyde smagfuld kaffe, blive tilfredsstillet af mindre mængder og samtidig nyde alle kaffens sundhedsfordele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *