Gode ideer til afvikling af gæld

Lige meget hvilken form for gæld du har, så kan det med stor fordel svare sig at betale gælden af så hurtigt som muligt. Dette giver dig nemlig, på sigt, langt flere penge til rådighed. Er du, ligesom mange andre, interesseret i at forbedre din økonomi, og betale din gæld tilbage så hurtigt som muligt? Så er der her samlet en række strategier du med fordel kan benytte.

Betal mere end det månedlige beløb

Det kommer måske ikke som en overraskelse for nogle. Men når du får oplyst en månedlig ydelse på din lånekontrakt, er det egentligt kun et minimums beløb. Du kan derfor med fordel betale meget mere tilbage en der står på kontrakten. Dette giver dig mulighed for at slippe af med lånet hurtigere, og derfor også spare dig selv for mange af de høje renteudgifter der typisk følger med at have et lån i en længere periode.

Benyt dig af tilbagebetalingsstrategier (Sneboldsstrategien og lavinestrategien)

Har du mere en et lån kan du med fordel anvende sneboldsstrategien. Sneboldsstrategien minder lidt om den forrige strategi, i det at man betaler mere af på sit lån en minimums beløbet. Sneboldsstrategien adskiller sig bare i det, at i stedet for at betale mere af på alle sine lån. Betaler du ekstra af på et af dine lån afgangen.  Når du så har betalt det første, og mindste, lån af, kan du betale endnu mere af ved det næste lån.

Navnet kommer sig af at det først lån kan betegnes som en snebold, og for hvert lån du betaler af, ruller du snebolden større og større, i det du har mulighed for hele tiden at betale endnu mere af, for hvert lån du får tilbagebetalt.

Fordelen ved sneboldstrategien er at du ved at betale et lån af afgangen, slipper for de dyre ekstra renteudgifter forbundet ved at have lånet i en længere periode. I stedet for at betale store renteudgifter for alle dine lån, betaler du altså store renteudgifter for ét lån mindre, hver gang det lykkes dig at tilbage betale et helt lån. Dette kan altså med fordel benyttes hvis du har flere lån.

En anden strategi, der minder meget om sneboldsstrategien, er lavinestrategien. Den hovedsagelige forskel ved lavinestrategien og sneboldsstrategien er at du ved lavinestrategien betaler det lån af med den højeste ÅOP (årlige omkostnings procent) først, (Typisk de mindre forbrugslån.) og dette betyder så at lavinestrategien matematisk set bliver den bedste måde at betale sin gæld af hurtigst muligt.

Ulempen ved lavinestrategien er dog at det kan blive mere overskueligt at holde styr på dine lån, samt at det typisk tager længere tid at få tilbage betalt de første par lån. Det kan derfor virke mere motiverende at benytte sneboldsstrategien. Har du derimod ikke noget imod at bruge lidt ekstra tid på at holde styr på dine lån, kan det dog bedst betale sig at benytte lavinestrategien.

Benyt dig af samlelån

En sidste mulighed du kan benytte, er et såkaldt samlelån. Samlelånet er en anden rigtig god strategi at kende til. Når du tager et samlelån, er det for kunne betale hele din gæld af på en gang, for så kun at skulle betale af på et lån, hos en enkelt udbyder. Dette betyder at de bliver meget simplere for dig at holde styr på dine lån.

Et samlelån er imidlertid ikke en garanti for at det nye lån altid vil være billigere, det kommer nemlig an på mange faktorer. Hvilke strategier du benytter dig af, hvordan dine nuværende lån er fordelt, samt det nye samlelåns ÅOP er nogle af de vigtigste ting at tage i betragtning inden du tager et samlelån. Du skal derfor være opmærksom inden du tager et samlelån, men uanset om det er en økonomisk fordel med et samlelån, vil du altid være garanteret at bliver nemmere at holde styr på dine lån i fremtiden. Er du interesseret i et samlelån? Så lån penge her hvor du også har mulighed for at sammenligne de forskellige udbydere for at være garanteret de bedste og billigste lån.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *