Guide: Hudpleje til sund hud

Tør, sart, irriteret eller hud der slår ud? Vi kender det alle sammen! Det vi smører på vores hud, har stor betydning for hudens velvære. I diverse reklamer møder vi konstant hudpleje og cremer, der kan fikse ”alle” vores problemer. Dog bør du være opmærksom på de indholdsstoffer, de forskellige brands putter i deres hudpleje. Selvom de dufter fint, blødgør huden og opleves plejende.

 

Skøn hudpleje uden kemi

 

Markedet er blevet mere modent og begynder at tilbyde forbrugerne flere valgmuligheder, når det kommer til skånsom hudpleje. Det er ikke en dum idé at give indhold stofferne en ekstra tanke, da allergener kan opstå i løbet af livet – f.eks. overfølsomhed over for parfume og andet. Det er ikke kun hudpleje, der kan indeholde skadelige stoffer. Det samme kan gøre sig gældende i makeup, opvaskemidler og håndsæbe.

 

  • Tjek de produkter du allerede bruger
  • Indeholder de parfume?
  • Udtørrende alkohol?
  • Andre skadelige eller hormonforstyrrende stoffer?

 

Forebyg allergierne og bliv bevidst om, hvad du egentlig smører på din hud hver eneste dag. Hudpleje behøver ikke indeholde super meget kemi for at have en sund effekt på huden. Overvej hvor mange, der bruger æg, honning og avokado til hårmasker: Eller laver ansigtsmasker til sig selv ved at udnytte friske råvarer med gode egenskaber.

Du kan blandt andet hente inspiration fra brands som L:A Bruket, der stræber efter at producere hudpleje uden skadelig kemi. Der findes efterhånden mange stærke spillere på markedet, der ved, at efterspørgslen efter såkaldt ren hudpleje er blevet mere og mere populært.