Gymnastik for leg og venskaber

Går dine børn til sport?

Sport har stor indflydelse på børns udvikling såvel som læring. Faktisk har norske undersøgelser vidst, at børn, der er fysisk aktive, har bedre kognitive egenskaber og – ikke overraskende – har en sundere og stærkere krop.

Som forældre skal man naturligvis hjælpe sine børn med at finde en sport, som de kan lide – og det gør man bedst, hvis man lytter til sit barn. Der bør være en reel interesse for den pågældende sport, for at barnet knytter sig og får det bedste ud af det.

Som forældre skal du dog være opmærksom på, at nogle aktiviteter er bedre end andre set i forhold til temperament. Nogle børn elsker at løbe ud på en fodboldbane og mænge sig med 10-20 andre aktive drenge og piger. Andre bryder sig ikke om det tempo, og foretrækker i stedet en mere stille eller individuel sportsgren. Det skal du naturligvis respektere som forælder.

Gymnastik har alle fordele

Hvis du er i tvivl om, hvilken sport som er velegnet til dit barn, kan du med fordel vende blikke mod gymnastikkens verden.

Børnegymnastik er populært til både drenge og piger, og foregår som alt fra springgymnastik til dans og rytme eller redskabsgymnastik. Disciplinerne foregår på hold, men er også individuelt krævende, hvorfor dit barn lærer at bruge sin egen krop samtidig med at være en del af et støttende fællesskab.

Action for både drenge og piger

Når man taler om gymnastik, er der rig mulighed for både drenge og piger. Gruppen Flying Super Kids har f.eks. været med til at gøre gymnastik populært i Århus, hvor de har deres daglige træning.

Der er dog ikke kun hæsblæsende gymnastik for børn i Århus, men også i det øvrige Danmark, hvor børn i alle aldre kaster sig over måtter, trampoliner, reb og andre redskaber, som bruges på fantasifuld vis.

Gymnastikken giver dit barn masser af leg og bevægelse, og så er det en sport, der er let at dele med far og mor. Derhjemme kan man træne øvelserne i fællesskab, mens der i foreningerne findes gode muligheder for at dyrke gymnastik sammen børn og forældre iblandt. Det giver et tæt bånd til sport og hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *