Kan man dyrke elitesport som vegetar?

Som elitesportsudøver er det utrolig vigtigt at få de rette næringsstoffer til kroppen.

Mange af disse næringsstoffer, kommer især fra kød. Spørgsmålet er så om det er muligt at kombinere udøvelse af elitesport, samt at være vegetar?

Kosttilskud

Som vegetar er der især mange proteiner du kommer til at mangle. Hvis du blot var en almindelig fritidssportsudøver, ville du stadig mangle blandt andet proteiner. Som følge af dyrkelsen af sport på eliteplan, så vil kroppen skulle præstere langt oftere, og på højere niveau. Derfor vil alle kroppens depoter blive drænet, og disse skal selvfølgelig fyldes op igen.

 

Når man udøver sport på eliteniveau, så er det ikke sikkert der altid er tid til at overholde alle måltider. Derfor kan man med fordel besøge en diætist, for at kortlægge hver dags måltider, så du kan få de næringsstoffer som kroppen kræver.

 

Det helt ideelle til at få den rigtige slags protein, ville være kylling. Men som vegetar er dette ofte ikke en mulighed. For at opveje manglen på proteiner især, kan man besøge proteinbaren.dk, som har et utalt af produkter til at hjælpe din kost. Det kan være proteinpulver, som kan blandes op med mælk eller vand for at få lavet en lækker shake.

 

Tilskud under træningen

Det behøver ikke alt sammen være kostrelateret. Det kan også være at manglen på proteiner, gør at kroppen føles træt og træningen bliver svær at komme igen. Derfor findes der heldigvis mange hjælpemidler til at holde kroppen oppe under træningen. Er det en tur på cyklen eller en løbetur på landevejen, så kan især en gel være perfekt til dig.

 

Som vegetar skal du dog være opmærksom, da mange gels indeholder stoffer, som bryder med denne livsstil. Derfor findes et specielt produkt som hedder 32Gi Sportsgel. Denne sportsgel er perfekt til intensiv træning, som blandt andet cykling eller løb. Derudover er den vegetar egnet, samt fri for gluten og laktose. En sportsgel som denne er perfekt til at have med på vejen, og indtage under træningen. Samtidig er den letfordøjelig, så den reducerer risikoen for at eventuelt få maveproblemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *