Pas på din krop med sund og varieret kost

Din krop er et tempel, og det er enormt vigtigt, at du passer på den. Du har kun en krop, og hvis den først bliver udsat for slemme skader, kan de godt være svære at rette op på igen. Det er derfor en god ide at passe på din krop igennem hele livet, så du har grundlaget for så langt og sundt et liv som muligt. Et godt sted at starte med dette er ved kosten. Dine kostvaner har meget at skulle have sagt i din overordnede sundhed, så du kan læse nogle tips til mere generel sundhed igennem kosten herunder.

 

Sund kost er nøglen til en glad krop

Nogle gange har du bare lyst til en cheeseburger og en ordentlig omgang fedtede pommes – og det skal der også være plads til en gang imellem. Der hvor det bliver farligt, er når dette en gang imellem først bliver til en gang i ugen, og efterhånden bliver til en vane. Den lette løsning er nemlig ikke altid den bedste, når det kommer til mad. Der er ingen der siger, at mad der er hurtig at lave, er usundt, men du skal alligevel passe på. Spis derfor gerne varieret og sundt som grundregel – og så er det okay at snyde en gang imellem!

 

Økologi er ikke kun godt for miljøet – det er også godt for dig

Du har sikkert hørt ordet økologi brugt mange gange i sammenhæng med klimadebatten, men det er altså ikke kun på det område, at økologi er en god ting. Økologiske fødevarer indeholder ikke sprøjtemidler, og dermed får du ikke ukendte giftstoffer ind i kroppen. Næsten alle fødevarer findes i dag økologisk, så du kan få alt fra økologiske agurker til økologiske kaffekapsler. Økologi er ofte lidt dyrere, men din krop vil helt klart være glad for investeringen.