Gør det nemmere at færdes hjemme og på arbejdspladsen

Mange danskere vil på et eller andet tidspunkt i deres liv opleve ikke at have den samme bevægelighed som tidligere. Det kan enten gå ud over gang-, balance- eller smidighedsevnen. Uanset hvilke problemer der måtte opstå, både hjemme og på arbejdspladsen, kan det være en nødvendighed at finde optimale og langtidsholdbare løsninger på den tilkomne udfordring.

Vær ærlig overfor dig selv

I mange tilfælde kan det være svært at indrømme, at man ikke længere har den samme grad af mobilitet som tidligere. Det er svært at acceptere overfor sig selv, da det jo er et tydeligt tegn på, at kroppen bliver ældre.

Derfor bør man altid være ærlig overfor sig selv og prøve at indrette sit hjem og arbejdspladsen, så det passer til de nye behov og krav. Hvis du eksempelvis bor i et hjem med trapper, og dette er din største udfordring, så kan du finde en løsning ved at klikke her og integrere en elevator fra Liftup.dk. Det samme vil være en mulighed på din arbejdsplads, hvis flere medarbejdere har denne udfordring.

På den langsigtede bane er tankegangen om ikke at acceptere sin krops udvikling langt fra effektiv, da man i stedet for at sætte tempoet ned, ofte har tendens til at øge tempoet for at bevise overfor sig selv, at man stadig kan. Og denne overbelastning kan resultere i værre symptomer eller skader.

Snak om problemerne

I forlængelse af altid at være ærlig overfor sig selv kan det at være åben og snakke om de problemer, der er, være befriende. Mange gange vil der sidde andre med samme udfordringer, men fordi det er svært at acceptere, så bliver der ikke sagt noget.

På en arbejdsplads kan det være medvirkende til et mere afslappet og uformelt miljø, hvis det er tilladt, og der bliver lyttet, når man fortæller om, hvordan kroppen bliver tungere og mere besværlig at have med rundt.

Desuden vil denne åbenhed eventuelt kunne tilføre nye elementer på arbejdspladsen, der vil kunne fungere som en løsning på problemerne. Hvis ikke problemerne bliver talt højt om, så andre også har mulighed for at høre det, vil der oftest ikke ske en forandring. Derfor kan det også være nemmere at være flere sammen, hvis man ønsker et nyt tiltag på arbejdspladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *