Sådan finder du et løbebånd til hjemmet

Når det regner, blæser, sner eller lignende, kan det være ganske udfordrende at motivere sig til at komme ud på gå- eller løbeturen. Ydermere kan det også være udfordrende at komme ned i det lokale motionscenter, hvilket tilmed også er en forholdsvis dyr affære, når man betaler de høje månedlige beløber, der er hos mange motionscentre. Derfor kan det være en fordel at tage motionscenteret med hjem i stuen, så man undgår at betale meget i måneden for at gå i motionscenter, mens man ligeledes undgår at skulle ud i koldt og vådt vejr. Har man et løbebånd i hjemmet, er man allerede langt på vejen for at få lavet et godt motionscenter i hjemmet, da man har mange muligheder med et løbebånd. Eksempelvis kan man holde sig opdateret på lokalområdet via eksempelvis nyheder Horsens, så man på den måde har mere fritid til at slappe helt af, når man har klaret den daglige motion. Der findes dog blot en hel del forskellige løbebånd på markedet, og det kan herfor være udfordrende at finde frem til det rette i udvalget.

Foretrukne træningsformer skal afstemmes med valg af løbebånd

Det er vigtigt, at man overvejer sine foretrukne træningsformer og får dem afstemt i forhold til løbebåndet. Her handler det eksempelvis om, at man skal undersøge, hvor mange programmer der er indbygget i de forskellige løbebånd, hvilket naturligvis skal afstemme med de krav, man end måtte have hertil. Er man derudover meget glad for intervaltræning og ofte løber med høj hastighed, kan det være en fordel at vælge nogle af de løbebånd, der har en meget høj maksimal hastighed. I tilfælde af at man tit skal benytte løbebåndet til intervaltræning, anbefales det kraftigt, at man ikke vælger et løbebånd med under 20 km/t som den maksimale hastighed. Vil man derimod benytte løbebåndet til gåture, joggeture og lignende, behøver man ikke investere i et løbebånd med en så høj maksimal hastighed. Dertil skal man altså overveje, om man skal læse nyheder Horsens, se tv imens eller noget helt tredje.

Løbebåndets højde skal også overvejes nøje

Herudover er det også vigtigt, at man finder et løbebånd i den rette størrelse, og her er højden et forholdsvist parameter. Man skal som udgangspunkt regne med, at løbebåndene er ca. 20 cm over jorden, mens man også skal lægge omkring 10-15 cm til sin egen højde, da man laver små hop når man løber. Når man har disse informationer på plads, kan man måle, hvor højt man har til loftet, således man kan sammenligne den højde med løbebåndets højde og sin egen højde sammenlagt de 10-15 cm, man skal lægge til, hvormed man kan regne ud, om det er muligt at have løbebåndet inde i det ønskede rum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *