Sundhed kommer indefra

I en verden hvor vi går utrolig meget op i os selv, er det vigtigt at debattere emnet sundhed. Fordi hvad er sundheden reelt set? Er det at vi spiser sundt? Har en stor omgangskreds? Eller er det ved at dyrke motion hver eneste dag? I dette indlæg på Mind-z vil vi prøve at komme med vores bud på hvad vi forbinder med sundhed. Læs med.

Vi prøver at fremstå perfekt – men er vi det?

Selv om vi er blevet et samfund, hvor mange prøver at fremstå perfekt, gør det sig ikke eksisterende. Ingen er perfekte- det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Gennem fejl lærer vi mest, både som samfund, men også som menneske. Fejl giver os erfaring og gør os bevidste omkring nogle ting, vi ikke anede forinden.

Set fra vores perspektiv kan sundhed med svage træk sammenlignes med en kultur. Kigger vi isoleret set på den danske kultur, er det afgjort fordele og ulemper ved denne. Det samme gør sig gældende ved den italienske, spanske, franske eller svenske kultur. Er man i stand til at tage det bedste fra den svenske, kombinere med det bedste fra en fransk, spansk og italiensk kultur, er man langt mere uddannet i forhold til ens personlige jeg, men også i sin forståelse omkring alle mennesker ikke er ens.

Kan kultur sammenlignes med sundhed?

Det samme handler sundhed principielt også om. Der er ikke en decideret opskrift på hvordan man bliver sund, men der er gode guidelines og regler man kan følge, som kan bidrage én til at komme i den rigtige retning. Anvender man eksempelvis kun en ting, såsom at dyrke motion syv dage ugentligt, uden overhovedet at tage højde for ens selvværd, kost, sociale omgangskreds, eller stressniveau er man altså ikke sund.

Det er vigtigt at man ikke ser motion, sund kost, en god omgangskreds, et lavt stressniveau som løsningsforslag til et sundt liv og helbred, men rettere inspiration. Sammenlign det lidt med kulturen. Hvert menneske har deres egen individuelle opfattelse af hvad et godt liv er. Ved at anvende forskellige værktøjer, samt have et åbent mindset omkring de forskellige muligheder, får man en krop i balance.

Den gode indvendige følelse

Følelsen af glæde og velvære skal komme indefra, og ikke et produkt du kan købe. Trivsel er et nøgleord. Trivsel i din hverdag – som i din jobsituation, familie, venner, sport mm. Er der nogle af disse ting, som føles som en forpligtelse, nager det på din livskvalitet, som påvirker din sundhed. Du skal gøre tingene for din egen skyld, og følge den opskrift du bedst kan iscenesætte dig med.

Dog er der et par enkelte råd omkring du måske kan følge.

  • Tag din cykel i skole eller job hver eneste dag. Der er ikke en bedre måde at starte dagen på med frisk luft og motion.
  • Få din søvn hver dag. Find en rytme således kroppen vender sig til at følge dit indre optimale ur.
  • Spis altid morgenmad og undgå måltider lige før sengetid.
  • Frisk luft morgen, middag og aften.
  • SMIL mere. Selv et falsk smil er bedre end ingenting. Prøv nu – kan du mærke det?

Du kan med fordel anskaffe dig et pulsur, der ikke blot oplyser din puls, men giver dig en god fornemmelse af om din krop er i balance.

Tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *